Årets siste tur

IMG_20181229_205155

Årets siste tur på sjøen gikk til Hellesøya. I ly av mørket glir jeg utover mens årets siste snøfall daler ned på dekk. Vinden som var meldt uteble til langt utpå kvelden.

IMG_20181230_111919.jpg

Jeg våkner til et strålende vær. Nesten helt vindstille og en varmende sol. Inne på stranda oppdager jeg ferske rådyrspor. Det er ganske overraskende å se her ute selv om jeg vet det hender de svømmer ut på øyene fra tid til annen. (Møtte på rådyr på Holteskjæra ved Folehavna for noen år siden) Jeg ser ikke noe dyr her i dag men finner spor over hele øya etter minst to dyr.

Det blir søppelplukking i dag og. Fyller en bærepose og litt til. Stadig kommer det inn fiskesaker og det kjenner jeg irriterer meg. Ofte ser jeg tauverket er gammelt og dårlig noe som tyder på dårlig rutiner hos fiskerne. Mange ganger står tlf.nr og navn på det som driver i land. Er fristende å ta en telefon til vedkommende(det varierer hvem selvfølgelig) og be dem ta seg sammen. Når det er så mye redskap som slites og driver i land tørr jeg ikke tenke på hvor mye spøkelse fiske som foregår her i fjorden.

IMG_20181230_124353

Etter rydding og litt fluefiske, blir det en deilig middag ombord i Bris. Potetmos med gressløk og stekte svinestrimler. Smaker godt; sa`n.

En gjeng samler seg på stranda over sundet på campinga. Like etter står det ei drone over hode på meg og filmer. Vet ikke helt om jeg liker det. Føler meg overvåket …

Jeg kaster loss etter maten er spist og kjøkkenvasken tatt. Med en lav fart glir jeg innover mot by`n igjen. På vei innover plukker jeg opp et juletre noen har kastet i vannet, et stort plastflak på flere kvadratmeter og en rednings kaste ring av typer som henger på brygger rundt om. Mye flasker og dritt som flyter rundt. Må skaffe meg en håv så jeg kan lettere få opp søppel mens jeg kjører.

Takk for i år og for dere som har fulgt med. 2019 har spennende ting å by på så jeg gleder meg til det milde vær setter inn og at dagen blir lengre og lysere.

Godt nyttår

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s