Seil og søppel

IMG_20190104_100538.jpg

Det er «slagordet» på en nye type turer jeg skal ha i år. Det ligger jo i ordet hva jeg mener da.

Det er seilturer i skjærgården med hovedmål å plukke søppel i fjæra. I går hadde jeg en sånn tur. Den gikk til Havneholmen ytterst i Tønsbergfjorden på Sandefjord siden. Dette ligger denne flotte pærla av et sted med nydelige plasser å legge til og godt skjermet for det meste av vind.

Tidlig morgen, før sola var oppe, jaja nå er jo ikke det veldig tidlig så … Men jeg dro fra havna i 9tiden. På blank fjord glir jeg utover i det sola jobber seg over havflata. Ute ved folehavna kommer det en svak bris i det sola stikker opp og hjelper motoren ørlite. Innover forbi tønna og inn til Havneholmen er det rolig sjø men med noen deilige dønninger fra havet.

IMG_20190104_105123.jpg

Jeg fant en ny plass å ligge langside i denne dagen, ikke langt unna der jeg skal rydde. Fant en liten steinstrand her i fjor som jeg merket meg for en ryddetur.

IMG_20190104_135633.jpg

Etter det stedet er ryddet, går jeg vet nesten hele øya og rydder. Fyller fem sekker til sammen. De går i gummi jolla jeg har med på turen og der blir det bundet fast.

Screenshot_20190105-122315_1.png

På vei hjem får jeg nydelig vind. Utenfor tønna drar det seg bra opp og jeg ligger jevnt i 6.5-7 knt og peaker på 9. Hel fantastisk.

Det blir et langt kryss utover før jeg tar et langt ikke innover Sandefjordsfjorden.

I dag ble søppla levert på Kastet gjenvinningsstasjon. En holme huket av før første uka er over er en bra start på 2019.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s