Hverdags helt til inspirasjon

mats.png

Jeg har fulgt Mats siden 2017 på Instagram og Facebook. Fyren er bare helt utrolig. Han lever nok livet mange drømmer om. Men han gjør noe ikke mange tørr eller vil, nemlig snake om følelser og det som er tøft i livet.

I dagens samfunn mer enn noen gang før er det fasaden som gjelder. Folk skal like bilder av deg, like ting man deler i sosiale medier, vi skal være på hele tiden og hele tiden i en eller annen form høste likes og kommentarer for det vi gjør. Vi bretter ut livene våre, dvs en liten del av livet som vi tror andre vil like. Vi viser nemlig ikke dritten og vanskelighetene. De sparer vi for oss selv. Kanskje skulle vi snakket mer om det som er vanskelig og tøft i livet….

Jeg snakket med en kamerat for en liten stund siden. Vi kom inn på hvordan vi ser livet til andre mennesker. Hvordan vi opplever at andre har det, vs hvordan de som tørr å si sannheten sier de har det. Faktisk veldig sjelden jeg snakker med folk og de sier at det går bra. Livet er godt og jeg trives. Som regel er svaret på spørsmålet: Hvordan går det med deg da? er ofte, joda det humper og går. Hva vil det si? Humper og går?

Jeg fikk en kommentar i innboksen på den forrige Instagram kontoen jeg hadde da jeg drev fulltid med kiting. Livet ditt ser så bra ut. Skulle ønske jeg hadde det sånn.

Du vet lite og ingenting om hvordan jeg har det du, var en del av svaret mitt. Det som postes her er microglimt av livet mitt. Det sier nesten ingenting om hvordan livet mitt er. Det sier bare noe om den fasaden jeg ønsker å dele. Vedkommende ble veldig overrasket over svaret jeg ga.

Sannheten er ofte langt fra det vi ser av folk. Min og. Det er ikke alt jeg vil dele. Og i noen settinger får jeg svi for det. Jeg skal nok fremover prøve være mer åpen om ting jeg skriver om og deler her på siden. Inspirert av Mats. Helt klart. For jeg tror ting blir enklere om man tørr å snakke om det. Man skal ikke drukne seg ned i elendigheten, men det kan nok hjelpe å snakke ut om dritten i livet de aller fleste av oss har noe av. Som Mats sier, man trenger ikke dele den historien offentlig, i sosiale medier o.l, men snakk med en venn, venninne du kan stole på. La noen få vite hvordan du har det. Mann eller kvinne, ung eller gammel, fortell noen om hvordan du har det.

Klikk på linken HER og les om Mats på NRK og se programmet på NRKTV i kveld kl.19

20190303_123250

God Helg

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s