Stiv kuling – Læring og mestring

cropped-mg_7009.jpg

Maxi 84 – Oppgradert med vindu i forpiggen.

En kuling ble til sterk storm i kasta. Jeg ville ut å lære og høste erfaring i sterk vind. Når det verste uværet er over legger jeg ut fra kai.

Etter noen hissige kryssinger i havnebassenget i noen kast på rundt 20sekm, rulles seilet inn og utover mot fjorden bærer det. Det blåser så jeg ligger med slagside uten å ha seilet oppe. Jeg har aldri vært ute i sånn vind før med båt. Den erfaringen ville jeg gjerne ha med meg selv om magen var i helt forferdelig tilstand.

Det var ikke store kluten jeg turte slippe ut av forseilet. I kasta var det helt texas og jeg var over rigget til tider. For noen krefter. Gikk ikke lenger enn til Hellesøya og ble liggende der og vente på været. Ikke noe vits å prøve gå inn i båsen igjen i denne vinden.

IMG_20190317_171455_245.jpg

Til slutt løyer det og jeg suser innover. Ved Tranga smeller to niser opp like foran meg og den ene skjærer mot meg og passerer bare 5m fra båten. Herlig syn. Vel inne i havna ligger vannet som et speil og man kunne neppe vært lenger unna de været jeg hadde da jeg gikk ut noen timer tidligere.

Jeg lærte, jeg mestret og fikk litt erfaring i å takle den ville vinden. Jeg fikk kjenne båten oppføre seg eksemplarisk i det ekstreme været. Jeg begynner å ane hva den tåler og hvordan den vil oppføre seg i mye vær. Det den viser er meget imponerende.

20190317_151254.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s