Brygga og båtlivet våkner til liv

cropped-img_20181006_185650_614.jpg

Den siste uka har det skjedd mye på brygga. Mange har fått båten ut igjen etter en alt for lang vinter som egentlig var av de korte og intense slaget.

Jeg har for det meste vært den eneste båten som har gått inn og ut på brygga i vinter, så dermed har det ikke vert mange å se der. Nå er det liv igjen og folk smiler, prater og er veldig klare for en ny lang og deilig vår/sommer igjen med ny stelte båter.

Det er hyggelig å se at det begynner å bli litt liv utpå fjorden igjen. Har jo vært bortskjemt med å kunne velge og vrake i plasser frem til nå, uten å tenke på om det var ledig der eller plass til flere. Men nå begynner man på nytt og «sloss» om de beste plassene og da kanskje være noe tidligere ute enn før for å nettopp kapre go`plassen.

cropped-mg_6727-1.jpg

Selv om jeg har kost meg gløgg utpå i vinter og frem til nå med fjorden stort sett for meg selv, er det med glede jeg ser andre kommer ut av vinterdvalen og kommer seg utpå igjen. Man løfter handa og hilser pent på forbi passerende båter,(jaja de aller fleste hilser) og med det ønsker de en fint tur og trygg seilas. Tenk om vi hadde vert så hyggelige med hverandre ellers i samfunnet og?? Er noe å tenke på det!!

Når vi kommer inn i mai mnd, skal båten på land igjen. Ny runde med bunnstoff og skal skifte alle gjennomføringer. I år blir det å prøve noe helt nytt under vannlinja. Kommer tilbake til det. Stemmer den info jeg har fått tror jeg mange skal få noe å tenke på frem mot neste års vårpuss.

20190224_115742

Ellers nærmer årets første store aksjon på Hellesøya seg med stormskritt. Håper folk kjenner sin besøkelsestid og møter opp enten der eller rydder andre steder den helga. Jeg har fått flere tilbakemeldinger på at folk merker at Hellesøya er blitt mye bedre og at det generelt er lite nytt søppel som kommer i land der ute. Noe blir det alltid men mengden virker å være mindre enn jeg kan huske for 5-10 år tilbake. Det er i så fall veldig gledelig.

På ryddeaksjoner øverst på siden kan du melde deg på 4.mai aksjonen på Hellesøys. Klikk på påmelding for mer info om aksjonen.

img_20190119_151722

Vinteren er heldigvis over for denne gang. Byttes ut med lange varme dager og lysere kvelder

Ønsker alle en fin påske på sjøen. Bruk vest, bruk sjøvett og ha respekt for det kalde vannet om dagen. Vis hensyn til folk som ligger til kai, longside på fjell og eller bår som ligger fortøyd ute i skjærgården. Senk farten i god tid før du passerer så ingen skader skjer. Bruk sunt sjøvett så slipper folk å uroe seg over at båten skal knuses fordi en tulling halvplaner forbi og gjerne vil vise den flotte båten sin like bak hekken til de som lå på anker mot land. VIS HENSYN!!

God Påske. Vi sees kanskje i en lun bukt et sted.

cropped-bris2.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s