Båten

Beneteau First 25ft 

Screenshot_20191209-151236.jpg

Vakre linjer i denne balja syns jeg …

Nå om dagen (dvs midten av desmber 2019) overtar jeg denne lekre lille saken. Etter å hatt en plastsnekke som trøstebåt en måndes tid i påvente av å finne riktig prosjekt, måtte jeg bare ha seilbåt igjen. En veldig godt utnyttet seiler med bra fartspotensiale. Greit med motorbåt men jeg vil gjerne kunne velge å farte rundt lydløst når jeg vil. Seiling er jo bare så fantastisk for hode, kropp og sjel.

Den er ikke stor, men stor nok til å dra på tur med og har fasiliteter som autopilot, toalett med septiktank, to kokeplater, dobbelseng i salong osv osv …

Blir spennende og overta den å pusse den opp i vinter. Mer om det i egen post.

PS! For å følge med på hva som skjer ombord i Airwalker, kan du gå til forsiden og klikke på Sailing Airwalker fanen på venstre side. Da kommer du til youtube serien om båten med ukentlige filmer om oppgraderinger, oppussing strandryddinger og seiling.

MAXI 84 – 28ft 1981

20190712_174351

Den siste båten jeg hadde var en Maxi 84,- 28ft fra 1981 mod.

Motor var den originale Volvo Penta MD7A.

Liker veldig godt Maxi båtenes romslighet ifht str og de gode sjøegenskapene. Ikke minst det flate  og romslige dekket. Båten hadde god ståhøyde i salongen og god plass til to voksne i forpiggen. Fantastisk båt med romslig sittebrønn ute. Absolutt en båt å anbefale for den som ønsker seg litt mer plass og turbåt ifht Maxi 77. Det er STOR forskjell på de båtene.

cropped-mg_6636-11.jpg

MAXI 77 – 25ft

flott asså

En Maxi 77 ble min andre seilbåt. Selv om det er få år i mellom de mtp produksjon, var det som å komme til en mye mer moderne båt. Likte den veldig godt.  Veldig enkel å seile og leken og responsiv båt. Lett å få opp i 6 knop+ og tåler mye sjø.

Lite tips om du vil kjøpe en sånn. Kast ut innbordsmotor og støp igjen hullet til drevet og sett påhengs bak. Anbefaler en 6hk 4takt. Gir deg god fart og bruker lite bensin. Det funker knall på den båten. Pluss at du får mye ekstra lagringsplass i båten når du fjerne motoren.

BELLE 25 – 25ft

received_10156435042613885.jpeg

Min første seilbåt var en Belle 25 fra slutten på 70 tallet. En artig gammel sak som seilte veldig fint og hadde fin form i skroget. Båt med sjel. Det var med denne båten jeg ble hekta på seiling.