Buerøya

Uthavn Buerøya.png

Flytebrygge å legge til på nø og sø side

Lokasjon: Østsiden og ca midt i Sandefjordsfjorden.

Innseiling: Fra sør: Mellom to grunner som er merket. Ikke anbefalt å gå den veien med seilbåt. Fra nord: Hold god avstand til Sjøbakken grunna nv for Buerøya. Den er veldig lang og ligger ganske nord sør. Er en umerket grunne mellom nord og sørmerket på østsiden som man skal være obs på. Ligger godt i le pa det meste av retninger her.

Buerøya er en flott øy med mye vegitasjon. Gress-slette for telting o.l midt inne på øya. Mener det er to utedo på øya. Landstrøm på lang flytebrygge på nø siden. Fin badestrand. Denne plassen er «motorbåtmafiaen» i området sitt og holder til her store deler av sommerhalvåret. Ikke lett å få plass her finne dager eller midt i ferien. Vær obs på at den kan være en del festing her. (Blitt meg fortalt, bruker plassen aldri om sommeren) Men på høsten og vinteren er dette en plass man kan nyte i fred og ro. Våren blir den og brukt mye pga landstrøm muligheter. God utsikt fra toppen av øya hvor man kan se ring mur etter gammel hus som sto her en gang i tiden.

På det sydlige punktet som er markert på øverste bilde, er det mulig å komme inn med seilbåt om man følger nøye med på kart. Liten flytebrygge som huser to båter. Koselig bålplass på land i le. Hender det er en del søppel her.

Godt fiske etter sjøørret fra syd til nord på østsiden av øya.

Populær plass om sommeren hele øya.

Film av området