Hellesøya / Havneholmen – Adopsjon

Hellesøya

Hellesøya

Søppelseilere er navnet på en ryddegruppe jeg har opprettet. Gjennom adopsjons programmet til Hold Norge Rent (organisasjon) har jeg adoptert ryddeansvaret på Hellesøya. Det betyr at jeg og de som ønsker å være en del av ryddegruppa, har en mulighet gjennom organiserte aksjoner til å holde øya ren og ryddig hele året gjennom.

Gjennom ryddeportalen til www.holdNorgerent.no, kommer jeg til å legge ut 3 ryddeaksjoner ute på øya i løpet av året. Jeg har ryddet mye på øya det siste årene og har fylt mange sekker. Nå har jeg fått en avtale med Skjærgårds tjenesten i Sandefjord. De skal komme å hente det vi samler sammen å levere det på dynga.

Øya ser generelt veldig bra ut nå etter mye rydding, men det kreves jevnlige aksjoner for at det skal holde seg slik. Det finnes og en gammel søppelfylling midt inne på øya (Den ble i stor grad fjernet våren 2019), inne i skogsområdene som jeg ønsker å få fjernet. Det er ikke et stort område men det ligger i dybden og det er gammelt søppel, så det er en tidkrevende jobb å fjerne.

20180602_151635

Det er en populær plass om sommeren på Hellesøya

cropped-20190320_120750.jpg

Longside på østsiden av Havneholmen med Laksholmen like øst for meg

Havneholmen er en øy i Tallakshavn/Trubervika på Østerøya som ble adoptert i januar 2020. Der hadde jeg to runder med aksjoner i 2019 og med det gjort en god jobb med å fjerne gammel moro der ute. Det blir nye runder der ute mot våren så følg med om du vil bli med.

Ser frem til å ta fatt på ryddinga mot våren både på Hellesøya og Havneholmen, men også andre steder og håper det dukker opp flere, og da spesielt båtfolk som blir med. Jeg ønsker å få til en sosial greie etterpå med grilling og kanskje en aktivitet som vollyballkamp ( Vollyball, – kun på Hellesøya).

Det er opprettet en gruppe på Facebook ved navn Rydding i fjæra – Sandefjord. Følg med der og i ryddeportalen for datoer på ryddeaksjonene både på Hellesøya og andre steder på kyststripa vår.

PS! Vi rydder og andre steder. Følg med på ryddeaksjoner siden min som du finner øverst på siden.

Velkommen til å bli med strandrydding.