Kjerringvik syd

Uthavn Kjerringvik.png

Mange muligheter her ute

Lokasjon: Rett sør for Kjerringvik, ytterst i Sandefjordsfjorden på vestsiden

Innseiling: Fra nord eller sør. Begge steder er det grunner så sjekk kart før innseiling. Ellers bra dybde

Område sør for Kjerringvik, gjerne omtalt som Martaholmen som er den store øya her, er et mye brukt område i sommerhalvåret. Godt med le for sørlige vinder og bølger. Her gjelder det ofte å være tidlig ute for å få de beste plassene. Der er mange muligheter her ute både til å ligge longside på fjellet og anker mot land som gjerne blir brukt mest. Da gjør man plass til flere og. Flott badestrand på Martaholmen.

Langeskjær som er en liten holme vest i sundet mot land, er en veldig flott plass med god dybde helt inn selv for store seilbåter. Nydelig område å dykke i da det er en blanding av sandbunn og tareskog langs fjellet. Husk det er mye båttrafikk om sommeren så vær våken når du dykker og gjerne med markør som dykkerflagg osv. Husk bergkiler om du skal hit da det ikke er særlig med permanente fester på land men bra med sprekker å sette kiler i.

På Martaholmen må du uansett. Dansesalen som er en stor steinflate med utsikt ut i havet er unik. Flata stuper ned i sjøen i en loddrett vegg. En soloppgang her med frokost er noe man husker. Det er vakkert her ute.

Her kan du lese mer om historien rundt Kjerring vik og litt om muligheten i området.