Trubervika

 

Uthavn trubervika.png

59°4’39.8″N 10°18’40.4″E

Lokasjon: Østsiden av Østerøya – Ytterst i Tønsbergfjorden 

Le for vind fra:  Flere mulighet, le på de fleste vindretninger (Se beskrivelsen)

Feste: Longside, anker eller bøye. (Se beskrivelse)

Innseiling til alle disse punktene anbefales i lav fart med nøye bruk av kart. Flere grunner. Gulesider sjøkart har mrk en lei inn. Gå sakte gjerne med utkikk i baugen. Punkt 1-3 gir tilgang til den største øye som heter Havneholmen. 28m høy og byr på en strålende utsikt, soloppganger osv. Fine turmuligheter på holmen. Litt ulent terreng. Vår/høst og vinter byr ofte på godt sjøørretfiske her i område. Øya har flere søppeldonker og en grei utedo litt inn på nordenden av øya. Flere jettegryter å finne på Havneholmen.

 

NB! ALLTID kom inn i område fra nord eller øst. Mye stein og grunner i innseilinga fra sør. Bruk kart

Punkt 1 

20180630_224254.jpg

Her kan man ligge longside på ett sted ellers på anker med baugen mot land. God erfaring med feste på anker. Svaberg og en liten sandstrand. Ligger i le for nnø til sø vind. Bra dybde selv for seilbåt på anker inn mot land. En av mine favoritt steder i området.

Punkt 2

20180629_204830

Dels longside eller på anker mot land. Kan være litt vanskelig å få stålfeste på anker om man venter litt vind fra nord, men om det først sitter, så sitter det godt. Ikke anbefalt å ligge på alt av nordlige vinder med trøkk i. Blir mye sjø. Derimot på sørlig vind ligger vannet seilblankt og du er helt i le. Er ei grunne midt i bukta så hold deg på en av sidene. 

Punkt 3

Da er vi over på Lakseholmen. Longside på en lav fjellarm som stikker ut i vannet. Godt i le på nordlig vind. IKKE anbefalt på nordlige vinder. Egner seg best på rolig dager. Her ligger du garantert alene. Husk å hold god utkikk på vei inn. Dypt nok til seilbåt og på longside.

Punkt 4

20180630_225013

Longside eller på anker mot fjell. Er variabel dybde så ville ikke gått inn med seilbåt med dybde mer enn 1,5m. Sandbunn og flatt vann på nesten alle vindretninger. Blir litt skvulp på vind fra s-sø og ren nord. Fin liten sandstrand og fin flat øy å vandre litt rundt på. Denne plassen er populær blant motorbåtfolket om sommeren. Da kan det fort ligger 10 båter her. Er en grunn til det. Godthøl er ei dypvannsrenne på sørende av Lakseholmen. Der kan du gå gjennom med båt om du er kjent. Spesiell innseiling du kommer til å huske. 

Punkt 5

Truber-og-Tallakshavn-med-bøye2-1030x687.jpg

Bilde fra stranda i  nordre Trubervika. Havneholmen t.h i bilde

Oslofjord Friluftsråd sine blå bøyer ligger her. De er populære så anbefaler å være tidlig ute om du tenker ligge på en av de. Er forbeholdt de som har medlemskap og max liggetid er 24t. Det ligger og en rød bøye her som vistnok skal være privat. (Burde ikke vært lov) 

Posisjon: 59.04.49 – 10.18.26  (Merk: to bøyer)
Dybde: 7m

Dato for utlegging: 1. juli 2009

Innseiling: Innseiling til havneområdet fra nordøst. Tallakshavn er lett å komme inn og ut av, uansett hvor det blåser, nesten uten at man trenger å forlate leden.

Beskrivelse av området:  «Noen havner er så fristende at man drar på tur for å besøke nettopp den eller de havnene. Andre havner blir brukt fordi de ligger så hendig til. Noen havner har begge kvaliteter. En slik havn er Tallakshavn ved innløpet til Tønsbergfjorden, straks innenfor Tønsberg Tønne». (Fra «Kysten Vår», 1979 av Arve Johannessen ) Tallakshavn er en gammel seilskutehavn med vakker og variert natur.